Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 07 апреля 2016, 20:30
1769
0

В НОК Украины наградили лауреатов зимнего сезона

Сергей Бубка вручил награды лучшим спортсменам зимних видов спорта

| Обновлено 07 апреля 2016, 20:30
1769
0
В НОК Украины наградили лауреатов зимнего сезона

Сьогодні в Олімпійському домі президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка вручив заслужені нагороди найкращим спортсменам та тренерам місяців – грудня-2015, лютого та березня 2016-го, якими стали представники біатлону та фристайлу.

Нагадаємо, здобувши вже на початку сезону одразу після повернення в спорт три бронзові нагороди на етапах Кубка світу в Естерсунді (Швеція) та Хохфільцені (Австрія), Олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна отримала високе визнання НОК останнього місяця 2015 року. Старшого тренера жіночої біатлонної команди України Уроша Велепця було нагороджено як найкращого тренера грудня.

Цей сезон став найуспішнішим в кар’єрі нашого фристайліста Олександра Абраменка. Він тричі підіймався на п’єдестал пошани на етапах Кубка світу, чим забезпечив не тільки собі, а й усій країні історичний трофей. Олександр став першим в історії лижної акробатики України переможцем заліку Кубка світу, завоювавши Малий Кришталевий Глобус, а, разом з тим, й найкращим спортсменом лютого в Україні. Звання найкращого тренера отримав його особистий наставник Юрій Кобельник.

На чемпіонаті світу з біатлону в норвезькому Холменколлені прекрасний результат продемонстрував Сергій Семенов. Минулорічний володар малого Кришталевого глобусу посів третє місце в спринтерській гонці, здобувши першу в своїй кар’єрі медаль світової першості. Це досягнення дозволило Сергію та його наставнику-батьку Олександру Семенову святкувати звання найкращого спортсмена та тренера березня в Україні відповідно.

Під час сьогоднішнього вшанування президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка сказав, що цей зимовий сезон дійсно видався щедрим на гарні здобутки українських спортсменів.

Він відзначив блискуче повернення в спорт Олени Підгрушної, неперевершений сезон Олександра Абраменка та високу майстерність Сергія Семенова.

«Вдячний за виховання наших героїв талановитим наставникам – Урошу Велепцю, Олександру Семенову та Юрію Кобельнику», - додав керманич НОК.

Сергій Бубка висловив щирі слова подяки за ефективну та продуктивну роботу президентам національних Федерацій біатлону та лижного спорту – Володимиру Бринзаку та Ігорю Мітюкову відповідно.

«Ми дуже цінуємо вашу працю та пишаємося високим рівнем майстерності, професіоналізму тренерів, чіткою роботою ваших великих колективів», - сказав він.

Головний олімпієць країни також подякував керівникам фізкультурно-спортивних товариств: «Динамо», «Колос», «Україна» та Збройним Силам України за сприяння підготовці та успішних виступів наших найкращих спортсменів.

В свою чергу, герої спортивних місяців висловили слова вдячності за постійну підтримку та допомогу Національному олімпійському комітету України та особисто його керманичу Сергію Бубці, відзначивши, що подібні високі визнання завжди мотивують на нові перемоги та звершення.

Під час заходу Володимир Бринзак представив нового старшого тренера чоловічої збірної України. Ним став відомий словак Юрай Санітра, який виховав дворазову Олімпійську чемпіонку Анастасію Кузьміну.

На церемонії також була присутня чемпіонка ІІ Юнацьких Олімпійських ігор-2016 біатлоністка Христина Дмитренко, яка з рук президента НОК отримала сучасний гаджет від спонсора Олімпійського комітету компанії «Самсунг Електронікс Україна». Сергій Бубка відзначив, що наша юна чемпіонка, як і усі інші медалісти зимових Ігор разом зі своїми тренерами протягом року будуть отримувати стипендії НОК України.

Нагадаємо, для фристайліста Олександра Абраменка це перше високе визнання Олімпійського комітету, на рахунку наших біатлоністів – шість нагород у Олени Підгрушної та дві у Сергія Семенова.

Источник НОК Украины
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Биатлон. Лидер сборной Германии рассказала, когда завершит карьеру
Биатлон | 18 апреля 2024, 14:23 0
Биатлон. Лидер сборной Германии рассказала, когда завершит карьеру

Франциска Пройсс борется с проблемами со здоровьем

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.